Petra vystudovala aplikovanou psychoterapii na Pražské vysoké škole psychosociáních studií a absolvovala dynamicky orientovaný sebezkušenostní výcvik. 

Humanitní zaměření a porozumění lidské psychice zužitkovává jako porodní asistentka. V nedávné době ukončila taneční výcvik LOONA DANCE se zaměřením na práci s tělem. Porozumění individualitě jednotlivých lidí prohlubuje v rámci zahraničních stáží a studijních pobytů. 

Účastnila se a zastupovala ČR na mezinárodním kongresu porodních asistentek ICM v Jihoafrické republice 2011. Podílela se na pořádání mezinárodní konference porodních asistentek ICM v Praze 2014.

 

Kontaktní e-mail:

petra.ann.kovarcikova@jakjinak.info

 

Mgr. et Bc. Petra Ann Kovařčíková

16.09.2014 11:10

Odborník a konzultant

K projektu Jak Jinak mne přivedl především enthuiasmus zakladatelky projektu Natálie Sedlické a umění a jasná vize „JAK“ projektového manažera Martina. Mé zapojení do projektu je odrazem snahy a touhy otevřít obzory a možnosti ke změně v systému péče o těhotné ženy. Způsob péče by měl podle mého názoru respektovat jedinečnost potřeb každé ženy, být tu pro ženy a ne jako mnohdy iracionální a nefunkční diktát.